19 Nisan 2017 Çarşamba

EV YAPIMI İSKENDER


Dondurulmuş parça sırt eti
Pide ekmek
Tereyağ
Közlenmiş domates ve biber
Yoğurt
Baharatları,tuz,toz kırmızı biber,kimyon,pul biber
Salça,sıvıyağ












Yapılışı
Et dolaptan çıkarıp biraz çözüldüğü zaman ince ince doğranır ve bir tavada kavrulur sıvıyağ ile. Pişerken içerisine baharatları atılır arzuya göre.Diğer yandanda pide ekmekler küp küp doğranır ve ayrı bir tavada çok az sıvıyağ ile ısıtılır.Tereyağı ve biraz sıvıyağ ile karıştırıp içine toz biber ve salça konarak sosumumuzu hazırlayalım.Domates ve biberlerimizide közleyelim.Servis tabağımızın en altına ekmekler ,üzerine etimiz ve tereyağlı sosumuzu döküyoruz.Ayrıca yoğurt ,közlenmiş domates ve biberlerimizi ilave ediyoruz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder