19 Nisan 2017 Çarşamba

GÜL BAKLAVA


Hamuru için
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
1çay kaşığı tuz
Bir kaç damla limon suyu
1paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un..

Üzerine dökmek için.
1 paket margarin
1 su bardağı sıvıyağ

Şerbeti için.
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu

İçi için
250 gr ceviz veya fındık

Açmak için
Nişasta ve un














Yapılışı
Hamur yoğurulur .Yumuşak bir hamur olacak.Beze alınır 1 saat kadar dinlendirilir.Dinlenen bezeler tek tek açılır.Açarken biraz nişasta ve un karışımı ile açılır.Açılan beze dörde bölünür.Bölünen üçgen ortadan buruşturulur dört parçanın biri kapatılır o kısma ceviz konur diğer üç kısım tek tek kapatılır gül şekli ortaya çıkar.Bu işlemi bezeler bitene kadar yapıyoruz.Üzeri için margarin eritilir ve içine sıvıyağ konur sıcak olacak bu şekilde baklavaların üzerine döküyoruz.180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.Şerbeti sıcak olacak baklava soğuk .3 yada 4 saat şerbeti çekince servise hazır....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder