19 Nisan 2017 Çarşamba

TANDIR BÖREĞİ


1 tepsilik için malzemeleri
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket maya
Aldığı kadar un

İç malzemeleri
250 gr peynir
2 adet kuru soğan
1tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 paket margarin





Yapılışı
Hamur yoğurulur iki bezeye ayrılır.Kuru soğan küp küp doğranır biraz sıvıyağ yağ ile sotelenir kırmızı toz biber atılır rendelenmiş peynir ile karıştırılır.Margarin bir tavada eritilir.Bezenin biri çok büyük olmayacak şekilde açılır. İçine margarin sürülür tekrar katlanır biraz o şekilde durması lazım bizde diger yanda diğer bezeyi aynı şeklinde yapıp bekletelim.Bezenin birini yağlanmış tepsinin boyutund açalım ve biraz margarin sürülür iç harçın tamamı konur.Diğer bezede açılır üzerine kapatılır yine üzerine margarin sürülür.180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder