18 Nisan 2017 Salı
BÜZME BAKLAVA
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 veya 4 su bardağa un farklılık gösterebilir..Açmak için nişasta.
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Üzeri için
1.5 su bardağı sıvıyağ ve tereyağ karışık olacak.İçine 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Yapılışı
Hamur yoğrulur.12 bezeye ayrılır .1 saat ve fazla dinlendirilir.Dinlenen hamurlar tek tek açılır.Açılan beze dörde bıçak yardımı ile bölünür.Bölünen bir parça ince olan kısmından büzülür ve ortasına ceviz konur ters çevirip tepsiye dizilir.Bu işlemi bezeler bitene kadar yapılır.Eritilmiş yağ gezdirilir .Bu arada şerbetinide pişirelim.200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbeti dökeriz .Şerbetini çeken tatlımız servise hazır afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder