Hingel,Halujj ve Hambal dahada birçok isimi olan mantı aslında..
1 kase un
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı ılık su
5 yada 6 adet haşlanmış patates
Patates için
2 adet kuru soğan
Toz biber
Sıvıyağ
Sosu için
İsteğe göre tereyağ, salça ve toz kırmızı biber....
Hamur yoğrulur ve dinlendirilir.
Diğer yandan patatesler çatal yardımı ile ezilir.Soğanlar küp küp doğranır sıvıyağda sotelenir.İçine kırmızı toz biber ve tuz atılır biraz daha pişirilir.Biraz soğuktuktan sonra patatesin üzerine dökülür ve karıştırılır.Diğer yandan hamurdan uzun rulo şekilde parçalar kesilir.Kestiğimiz parçalardan küçük küçük bezeler kesip kesinlen parçaları su bardağı ağzı büyüklüğünde tek tek açılır.Açılan hamurların içine bir tatlı kaşığı patates konulur.Ve ağzı kapatılır.Bu işlemi hamur bitene kadar yapılır.Kaynar tuzlu suda pişirilir.Üzerine tereyağ,salçalı sos,sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder