18 Nisan 2017 Salı
VİŞNELİ CHEESECAKE
Tabanı için:
2 paket eti burçak bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı dövülmüş fındık (isterseniz koymayabilirsiniz)
Kreması için:
4 yumurta
1 paket labne (300 gram)
1 paket sıvı krema (200 gram)
3 yemek kaşığı tepeleme süzme yoğurt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
2 paket vanilya
Vişneli Sosu için;
1, 5 su bardağı civarı vişne (ben dondulmuş kullandım)
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
Nişastayı açmak için 1 çay bardağı su
Hazırlanışı
İlk önce cheescakemizin tabanını yapıyoruz. Bisküvileri rondodan geçirelim. Erimiş tereyağı, rondodan geçirilmiş bisküvileri, sütü ve fındığı karıştıralım. Ben 26 cm kelepçeli kalıp kullandım. Tabanına göre kesilmiş yağlı kağıt serin veya tabanı yağlayın. Yaptığımız taban malzemesini kabımıza güzelce bir bardak tabanı yardımı ile sıkıca bastıralım. 10 dk buzlukta bekletelim.
Bu arada kremamızı hazırlıyoruz. Yumurta ve şekerimizi blender da 2-3 dk çırpıyoruz. Sonra tüm malzemelerimizi koyuyoruz ve düşük devirde çok fazla çırpmamak koşuluyla karıştıralım. Buzluktan çıkarttığımız tabanın üzerine keramayı dökelim. Eğer cheescakemizin kenarlarının yanmasını istemiyorsanız benim gibi beyaz kalsın derseniz, kabınızın dışını komple 2 kat folyo ile sarın. Ben fırın tepsine biraz su koyup kelepçeli kalıbın kenarına 1 parmak gelecek şekilde pişirdim. Yalnız folyo ile iyice sardığım için kelepçeli kalıbın içine su girme riski yoktu. Siz folyo sarmıyacaksanız fırının alt kısmına ayrı bir kapta su koyun. önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 10 dk sonra fırını 140 dereceye alıp 40-50 dk daha pişiriyoruz. üzeri çok çok hafif pembeleşince fırından çıkartın. Soğumaya bırakın.
Not:Fırından fırına farklılık gösterebilir. Kontrollü pişirin. Yalnız fırının kapağını hiç açmayın.
Vişneli sosumuz için ilk önce 1 çay bardağı suda nişastamızı açalım ve diğer tüm malzelerimizi karıştıralım. Tenceremizde sürekli çırpıcı ile karıştırarak pişirelim. Kaynadıktan birkaç dk sonra ocağımızı kapatalım ve sosumuzu ılımaya bırakalım. Yalnız ara ara karıştıralım topaklanma olmasın. Soğuyan kremamızın üzerine ılıyan sosumuzu döküp buzdolabında bir gece dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz. Kolay gelsin, afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder