18 Nisan 2017 Salı
EV YAPIMI TİRAMİSU
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıcak su
Kreması için
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket labne peynir (300gr)
Keki ıslatmak için
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nescafe
Hazırlanışı
Yumurtaları beyaz ve sarısını ayrı kaplarda mikser ile çırpıyoruz. İlk önce beyazını tuz ile köpük olana kadar çırpıyoruz.Diğer yandan sarısı ile tüm malzemelerini katıp çırpıyoruz.Ardından beyazın köpüğünü söndürmeden yavaş yavaş sarısının bulunduğu malzemelerin içine koyup aynı yönde bir spatula yardımı ile karıştırıp 26 cm yağladığımız veya yağlı kağıt serdiğimiz kalıpta önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 30 dakika pişirilir.Fırından fırına farklılık gösterebilir o yüzden dikkatli pişiriniz.Pişen kekimizi soğumaya bırakılır.Kreması hazırlanırken tüm malzemelerini koyup ocağa koymadan soğukken iyice karıştırılır.Daha sonra ocağa alınır karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Pandispanyayı ortadan ikiye kesilir ve ıslatır.Yaptığımız ıslatma işlemini her iki taraf için kullanılır.Daha sonrasınd muhallebisinide ikiye bölüp ortasına ve üzerine kullanılır.Üzerini süslemek sizin hayal gücünüze kalmış ister türk kahvesi veya kakao ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder