18 Nisan 2017 Salı
ÇATAL TARİFİ
Malzemeleri
125 gram tereyağı ada sicakliginda
1çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı yoğurt
Yarim çay bardağı şeker
1silme tk tuz
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadarun
1 yemek kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1yumurta
Üzeri için Malzemeler
Yumurta sarısı ve biraz pekmez
Çörek otu
HAZIRLANIŞI
Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, şeker, tuz ve sirkeyi bir kapta çırpın.
Mahlep, kabartma tozu ve unu ayrı bir kapta harmanlayın. Ortasına havuz yapıp çırptığınız sıvı harcı ortasına dökün ve yoğurun.38 tane çubuk oluyor yani 19 adet çıkıyor bu malzemelerden. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alın rulo şekli verin, resimde görüldüğü gibi ve rulolari
Ortası açılacak şekilde birlestirin
kalan tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder