18 Nisan 2017 Salı

KOL BÖREĞİ


1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı yoğurt suyu
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı yakın un
Yarım paket kabartma tozu

İç harcı
Ben kıymalı yaptım.İsteğe göre peynir ve patateslide olur.

Aralarına sürmek için 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1çay bardağı zeytin yağı












Yapılışı
Hamuru iyice yoğurun biraz fazla yoğurma gerekli.Daha sonra 4 bezeye ayrılır.Tatlı tabağı büyüklüğünde açılır.2 şer yemek kaşığı eritilmiş yağdan sürülür.4 bezeyide aynı işlem yapılır.Üst üste konur ve yarım saat dinlendirilir.Dinlenen hamurları tek tek elimizle açın açabildiğiniz kadar bir tarafına hatırladığınız iç harç koyun sıkı olmamak şartı ile rulo yapıp sarın istediğiniz gibi şekil verilir.4 bezeyide aynı şekilde yapınız.Yağlı kağıt serili tepsiye dizin 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder