17 Nisan 2017 Pazartesi

PORSİYONLUK HAŞHAŞLI REVANİ


6 Yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı İrmik
2 su bardağı süt
2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı mavi haşhaş
2 su bardağı un
2 paket kabartma tozu

Şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Çevrek limon suyu

Kreması hazır krema veya krem şanti ile










Yapılışı
İlk önce şerbetini kaynatıp soğumaya bırakılır.
Mavi haşhaş konmadan tüm malzemelerini kek gibi mikserde çırpılır.En son haşhaş konur.Benim kalıplar 75mm ye 40mmlik bu ölçü ile 4 er yemek kaşığı hamurdan koydum.18 adet çıktı.170 derecelik fırında 30 dk pişirilir.Fırınlar farklılık gösterebilir o yüzden siz kontrollü pişirin. İlk sıcaklığı geçen kekimize soğumuş şerbeti 2 yemek kaşığı her keke paylaşım yapılır.Üzerinide istediğiniz şekilde süseyebilirsiniz.Ben hazır krema ile süsledim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder