18 Nisan 2017 Salı

ELMALI TURTA


200 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı şeker
1 dolu yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 paket vanilya
4 yada 4.5 su bardağı un

İç harcı
4 yada 5 adet elma
4 yada 5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:Elmaları rendelenir.Tarçın ve şekeri ekleyip bir tencerede 10 veya 15 dakika pişirilir..










Hazırlanışı
Bütün malzemelerini katıp unu azar azar ekleyin.Yumuşak bir hamur elde edilir.Hamuru ikiye bölün.Alta koyacağınızı biraz fazla ayırın.İki yağlı kağıt arasında hamuru açın.Kalıbı yağlayınız.Hamurunuzu kalıba göre ayarlayın.Çatal ile delikler açın.Elmalı harcı üzerine dökülür.Üzerini isteğiniz şekilde süsleyiniz hayal gücünüze kalmış.180 derecede pişirilir.Pişmesi biraz uzun süre bilir 1 saati bulabilir fırından farklılık gösterebilir.Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder